Växtbelysningar & grunder i det

Alla gröna växter kräver ljus för att utföra fototes, under vilken speciella celler omvandlar energin i ljuset till sockerarter. I processen avger växter syre.

Växter varierar kraftigt i hur mycket ljus de behöver för att frodas-från svagt ljus Krukväxter, såsom dracaenas, till frukt ätbara ätbara, såsom tomater, som behöver mycket ljusare ljus med växtbelysningar.

Läs mer om Växtbelysningar här på Vaxtbelysningar.se

Fröplantor kräver mycket starkt ljus, och när de inte får tillräckligt blir de svaga och leggiga. I de flesta fall, även den soligaste fönsterbrädan kommer inte att ge intensiteten eller varaktigheten av ljus de behöver, särskilt på vintern.
Växter varierar mycket i hur mycket ljus de behöver för att trivas.
Armatur med full spektrum LED-lampor
Specialdesignade växtbelysningar står gör det enkelt att ge lätta växter kräver.
Belysning Villkor

Intensitet beskriver mängden ljus som når en yta på givet avstånd från ljuskällan. En super-ljus glödlampa som är 12″ från en yta kan till exempel ge samma ljusintensitet som en dimmerlampa som är 2″ från ytan.

Varaktighet beskriver antalet timmar av ljus en växt får i en 24-timmarsperiod. Vi kan styra det genom att slå på och av lampor eller, lättare, med en programmerbar timer på växtbelysningar .

Färg beskriver ljusets visuella utseende. De flesta växer ljus ger full spektrum ljus. De flesta av de lätta växterna använder är från de blå (“coola”) och röda (“varma”) ändarna av spektrumet; de använder lite gult och grönt ljus. Blått ljus stimulerar vegetativ tillväxt (lövverk och rötter) medan rött ljus stimulerar växter att producera blommor och frukt.