Effekter på graviditet med Hasch

Varje drog av missbruk kan påverka en mammas hälsa under graviditeten.

Vissa studier har funnit att barn födda till mödrar som använde marijuana under graviditeten var mindre än de som föddes till mödrar som inte använde drogen. I allmänhet är mindre barn mer benägna att utveckla hälsoproblem.
En ammande mamma som använder marijuana passerar en del av THC till barnet i hennes bröstmjölk. Forskning tyder på att användningen av marijuana av en mamma under den första månaden av amning kan försämra barnets motorutveckling.

Beroendeframkallande Potential med hasch

Ett läkemedel med hasch är beroendeframkallande om det orsakar tvångsmässigt, okontrollerbart drogbehov, söker och använder, även inför negativa hälso-och sociala konsekvenser.

Även om inte alla som använder marijuana och hasch blir beroende, när en användare börjar söka och ta drogen tvångsmässigt, den personen sägs vara beroende eller beroende av drogen.

Några frekventa, tunga användare av marijuana utvecklar en tolerans för det. Tolerans innebär att användaren behöver större doser av läkemedlet för att få samma önskade resultat som han eller hon brukade få från mindre mängder hasch.