BT lanserar ny griffeltavla av aggregerade IPTV-paket

Specifikt kommer detta att innebära att IPTV-kunder kan titta på från en källa Sky Atlantic ursprungliga programmering; boxuppsättningar; filmer; direktsända sportåtgärder på Sky Sports från NOW TV och BT Sport i 4K; Amazon Prime Video; netflix i 4K.

De nya 24-månaders TV-paketen kommer att lanseras den 21 februari tillsammans med ett val av innehåll bolt-ons för att hjälpa kunderna att välja ett paket som bäst passar deras behov. Paketpriser från £ 10 per månad, och kunderna har flexibiliteten att uppgradera, nedgradera och bult-on för att göra det möjligt för deras IPTV att anpassa sig till förändrade livsstilar månad till månad. De fem nya flexibla TV-paketen levereras med AMC-programmering exklusivt för BT.

Med NOW TV har helt integrerat med BT TV, kunder kan nu titta på, pausa, spola tillbaka och spela in premium Sky Entertainment och Sky Sports innehåll på BT TV-plattformen. Detta säger att leverantören innebär att BT IPTV är den enda plats där kunderna kan ha integrerad tillgång till BT Sport, NU TV, Amazon Prime Video och Netflix, med samma sökning och en enkel faktura.

I en kommentar till flytten, Marc Allera, VD för BT: s Consumer division sade: “Livet står inte stilla från månad till månad, så vi tror inte våra kunders IPTV bör heller.” La NU TV vd Marina Storti: “Det har aldrig funnits en mer intressant och dynamisk tid för underhållningsbranschen än just nu och vi är så glada över att kunna lansera NU TV på BT vid en så spännande tidpunkt.”

Även om det i allmänhet positiva till det nya erbjudandet, Paolo Pescatore, teknik, media och telco analytiker på PP Foresight sade att BT: s drag var väl försenad och för honom kändes som ett sista dike ansträngning för att lyckas i TV. Han anmärkte: “aggregering är den heliga graalen. BT har gjort ett utmärkt jobb med att införa några nya funktioner och föra samman viktiga tjänster på ett ställe. Detta kommer starkt genljuda med användare. Det är dock osannolikt att det utgör ett betydande hot mot Sky som i sin tur kommer att kunna bunta BT Sport i sina egna paket. I framtiden förväntar sig att denna nya TV-plattform ska paketeras med BT Halo som ytterligare kommer att stärka sitt premiumkonvergerande erbjudande.”

Källa: Iptvs.se