IPTV — vad det är och hur man tittar på det på vilken enhet som helst

IPTV — IP Television, interaktiv tv, Internet Television) är en teknik för överföring av en TV-signal över internetkommunikationskanaler (över IP-protokollet), som används av digitala TV-operatörer och Internetleverantörer för att leverera tv-kanaler via bredbandsanslutning till Internet. Det finns flera typer av IPTVIS:

IP-TV-levereras av Internetleverantörer i form av kombinerade dataströmmar. Internet TV-levereras av gratis eller betald IPTV-tjänster i form av spellistor för set-top-boxar eller emulatorer. Ott – Over the Top) – levereras av programföretag av markbunden TV eller VOD mediabibliotek genom sina egna IPTVIS program.

IPTV kräver ingen antenn eller speciella kablar. Allt du behöver byta till IP-TV är en stabil höghastighetsinternetanslutning, en dator eller en TV med Smart TV-funktion. Om din Smart-TV inte har Smart TV-funktionen måste du köpa en sverigeiptv.se.

Mjukvaruemulatorer för iptv24 set-top-boxar och mediaspelare med strömmande videouppspelningsfunktioner är också vanliga för persondatorer och mobila enheter.

Fördelar med IPTV

Den största fördelen med IPTV är möjligheten att titta på TV-kanaler inte bara på datorer utan även på andra hushållsenheter med en skärm: tabletter, smartphones, smarta TV-apparater och STB-set-top-boxar. Ett särdrag hos IPTVIS är ytterligare interaktiva funktioner, såsom valet av sändningsspråk, tillgång till sändningsinformation (TV-show, recensioner, Dreamfilms) samt möjligheten till betalda tjänster med hög bildkvalitet jämfört med andra alternativ för att leverera videoinnehåll.

Enkelt uttryckt, IPTV är ett sätt att sända video över Internet. För närvarande är de mest relevanta alternativen för att leverera tvip24.com videoströmmar över UDP-eller HTTP-protokollen. Videobild är en del av ett stort antal moderna telekommunikationstillämpningar-i själva verket sändning, video on demand, videoövervakning, videotelefoni och mycket mer.

För en tid sedan kallades hela detta utbud av applikationer och tjänster Video över IP, analogt med Voice over IP. Men på något sätt visade det sig att marknadsförare den här gången kopplade mycket tidigare än vid IP-telefoni, och termen Video över IPTVIS blev snabbt uteslutande teknisk och till och med anakronistisk.

Skillnader mellan IPTV och digital-tv

Till skillnad från IPTV, i digital-tv, sänds den kodade (vanligtvis MPEG) TV-signalen inte över IP-nätverk, men via markbundna markbundna radiosändningsantenner med IPTVIS.

I slutet av 2019 sänds alla centrala TV-sändningskanaler i DVB-T2 digital standard. Det här är exakt “digital-tv”, som inte använder IP-dataöverföringsprotokollet, men själva signalen överförs digitalt.
Så här tittar du på IPTV på din dator

För att visa IPTV på din dator måste du ladda ner en av de mest populära IPTVIS spelarna, vars mest populära är:

Perfekt spelare är en populär IPTV-spelare med höga betyg från användare av specialiserade forum. Spelaren har alla nödvändiga funktioner, plugin stöd, och en fin design. Spellistor i IPTVIS den uppdateras automatiskt varje gång appen startas.

Positiv:

kraftfull uppsättning verktyg för avancerade användare samtidig användning av flera spellistor

stöd tillägg

Minus:

bristen på uppdateringar

hänga

IP-TV-spelare är den bästa IPTV-spelaren för dem som inte behöver ett skrymmande program överbelastad med funktioner. Programmet väger bara 6 MB och ger stabil IPTVIS drift på de svagaste enheterna.

Positiv:

enkelhet och bekvämlighet TV-guide stöd bakgrund inspelning av TV-sändningar hantera från din telefon

Minus:

det gick inte att installera tillägg

OTT Player är den mest mångsidiga IPTV-spelaren med en mängd olika onlinefunktioner. Du kan till exempel ladda ner en spellista en gång och aktivera den på flera enheter utan ytterligare konfiguration. Om du är upptagen under ditt favoritprogram eller lagmatch, sätt bara kanalen på rekord och titta på den senare på IPTVIS.

Positiv:

synkronisera spellistor på olika enheter inspelning (arkiv) av TV-program bristen på reklam

Minus:

den långa processen för installation

Hur man tittar på IPTV på en Smart TV

IPTVIS player för Smart TV är ett specialiserat program för visning av IPTV på smarta TV-apparater utan att använda en digitalbox eller digitalbox.

Forkplayer är en unik webbläsare som anpassar sig till användarens gadget, så att du kan visa webbplatser och skapa XML, M3U (IPTV) spellistor. Samtidigt uppdateras listan över tillgängliga webbplatser regelbundet, vilket ger ett bredare utbud av tjänster. Innehållet är tillgängligt för användaren direkt från det globala nätverket.

Forkplayer-utvecklare skapade ett program som liknar Opera Mini, men inte för telefoner, men för TV-apparater. IPTVIS Appen låter dig visa nästan alla nya filmer, serier och TV-program som sänds på IPTV.

Positiv:

högkvalitativ webbplatsoptimering för TV-modellen

tillgänglighet av uppdateringar för varje ny version av TV
enkel navigering i det sociala nätverket Vkontakte
ställa in de flesta inställningar i automatiskt läge

Minus:

Det går inte att förbättra videokvaliteten kompatibilitetsproblem på Samsung tizen-serien TV obehörig ändring av serveradresser av spelaren på Sony och LG-enheter

Lazy IPTV är en IPTV-app med minimala Smart TV-prestandakrav. Några megabyte ledigt minne kommer att räcka för att installera det. Enkel installation och konfiguration gör Lazy IPTV den vanligaste spelaren för massmodeller av smarta TV-apparater med låg prestanda.

Positiv:

FHD videouppspelning Chef lämnar för ett obegränsat antal innehåll enkel navigering

spela upp länkar från YouTube
läs uTorrent filer utan att ladda ner dem

Minus:

komplex användning med fjärrkontrollen ingen intern Spelare med behovet av att installera en annan VLC eller MX-spelare med appen

Hur ser jag på IPTVIS på mobila enheter?

Det finns en hel del IPTV-appar i Google Play och App Store. I betyg av de bästa apparna tar Peers TV första plats. Visningsapp är tillgänglig på Android / iOS.